Шопен - клавирен рецитал на Людмил Ангелов
   
 


16 август, 19:00
Градска художествена галерия

 

Варненската публика очаква този момент: пианистът Людмил Ангелов ще свири творби на Шопен в артистичната зала на Градска художествена галерия-Варна/Varna City Art Gallery. Изтънчен, вглъбен и многопластов в интерпретациите си на Шопен, Людмил Ангелов е признат за един от най-добрите Шопенови интерпретатори в света.

Людмил Ангелов е обявен за почетен професор в Нов български университет, където провежда майсторски класове. Въпреки натоварената си програма с международни ангажименти, той успява да се завръща у нас и да представя шедьоври, както и рядко изпълнявани композиции. Исторически остава изпълнения от него Интеграл от шест концерта с музиката на Шопен. Людмил Ангелов има трайно присъствие на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ през годините.

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.

Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2020: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн, а за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.

ММФ „Варненско лято“ 2020 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“, ТМПЦ - Варна и със съдействието на Градската художествена галерия, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и ФКЦ.

 

Design by Marka Collectivе