Интеграл на Бетовеновите сонати за виолончело
   
 


26 август, 19:00
Държавна опера Варна
- основна сцена

 

Интеграл на Бетовеновите сонати за виолончело
Водещи български млади челисти, лауреати от наши и международни конкурси
Стефан Хаджиев, Михаил Петров, Лиляна Кехайова, Атанас Кръстев, Борис Недялков
и пианистите Асен Танчев, Милена Моллова и Хориа Михаил

Ярки млади таланти, които прославят България по световните сцени се връщат в родината си, за да се срещнат на сцената на “Варненско лято”. Спечелили десетки награди от световни конкурси за виолончело, солисти на едни от най-големите оркестри, концертирали в престижни зали, те ще изпълнят Интеграл на сонатите на Бетовен за пиано и виолончело.
Интегралът продължава линията, която Международният музикален фестивал „Варненско лято“ поддържа и в която ценителите могат да чуят интеграли от произведения на класически композитори, интерпретирани от най-успешните наши артисти.

Творбите ще бъдат изпълнени от Стефан Хаджиев, Михаил Петров, Лиляна Кехайова, Атанас Кръстев и Борис Недялков заедно със също толкава успешните и международно утвърдени пианисти Асен Танчев, проф. Милена Моллова и Хориа Михаил.

Вечерта събира цвета на челистите, някои от които са съвсем млади и правят забележителен пробив по световните сцени. Концертът ще разкрие Бетовеновото виждане за динамичния и богат диалог между челото и пианото и ще бъде поредното събитие - почит към юбилея на гения.

 

Design by Marka Collectivе