Серенади с шедьоври на камерната музика III
   
 


Концерт, посветен на 180 години от рождението на Чайковски

Р. Глиер – Дуети за виола и виолончело
Изпълняват
Марта Потулска - виола
Рудолф Леополд - виолончело

П.И.Чайковски – Пиеси за виолончело и пиано
Изпълняват
Емануела Пиемонти – пиано
Антон Никулеску - виолончело

П.И. Чайковски – „Спомен от Флоренция”
Изпълняват
Лия Петрова - цигулка
Марина Димитрова - цигулка
Владимир Менделсон - виола
Разван Поповичи - виола
Рудолф Леополд – виолончело
Лиляна Кехайова - виолончело


Много вълнуваща ще е срещата на сцената на изтъкнати български и европейски изпълнители след периода на принудителна изолация.

В три поредни вечери заедно ще музицират артисти, представители на различни генерации. Публиката ще чуе шедьоври на класическата камерна музика и ще се срещне с легендарни творци като пианистката проф. Милена Моллова, която чества своята 80-годишнина с концерт, посветен на клавирното творчество на Бетовен.

В програми, посветени на Бетовен, Чайковски, на немската и австрийска музика, публиката ще се наслади на майсторството на част от елита на младата българската генерация инструменталисти, сред които блестят имената на ярки дарования с кариери по света. Специално от Франция пристига цигуларката Лия Петрова, от Германия Асен Танчев (пиано), от Виена Марина Димитрова (цигулка) и Лиляна Кехайова (чело), от САЩ Даниела Щерева (цигулка), от Испания Румен Цветков (виола), от Германия Борис Недялков (чело), от Франция Александър Сомов (чело). Ще чуем и утвърдени имена от световните сцени като пианистката Емануела Пиемонти (Италия), виолистите Разван Поповичи (Румъния), Владимир Менделсон (Холандия), Марта Потулска (Полша), кларинетиста Илиян Илиев (Ню Йорк), както и челистите Антон Никулеску (Румъния) и Рудолф Леополд (Австрия).

Пожелаваме на посетителите на концертите незабравими моменти с магията на класическата камерна музика!


Марио Хосен – артистичен директор

 

Design by Marka Collectivе