All-Star Big Band
   
 


На границата с класиката
03 септември, 19:00
Фестивален и конгресен център - зала 1

Юбилеен авторски концерт на
Христо Йоцов - барабани, вибрафон

Диригент Антони Дончева

ПРЕМИЕРА

В дългогодишната си творческа кариера Христо Йоцов е отделял специално място на бендовия репертоар. В периода 1982 – 1989г. той е барабанист и аранжор на Биг Бенда на БНР под ръководството на Вили Казасян, за който оркестър има над 150 аранжимента и собствени композиции, които са записани и са в музикалния фонд на БНР. В тези записи фигурират имената на най-изявените български джаз и поп изпълнители.
В настоящия проект Христо Йоцов е събрал съзвездие от български джаз музиканти, а в програмата са включени негови пиеси, писани през годините, както и съвсем нови композиции, създадени специално за случая.


Христо Йоцов и Антони Дончев са представяли знакови концерти в програмите на ММФ „Варненско лято”. Йоцов и Дончев създават заедно през 1985 г. легендарната „Акустична версия“, водещата формация на българския джаз, печелят редица музикални награди. Концертите им и сега са сред най-търсените от почитателите на свободната музика у нас –, магнетични, зареждащи публиката с енергията на едно голямо артистично партньорство, стъпило върху класическото майсторство.

Христо Йоцов е един от най-креативните музиканти на българската джаз сцена - инструменталист, педагог, автор на музика и аранжименти за джаз формации, биг бенд, на симфонична и театрална музика. Свири предимно в собствени проекти с участието на български и чужди музиканти, за които създава оригинална музика – „Opium”-1998, „Seven Steps”-2009, „Jazz Ball”-2013, „Funky”-2014, „Go Fusion”-2015, „Next Step”- 2016, „Jazz Cats” - 2017. Има издадени над 30 албума за български и чуждестранни компании. Христо Йоцов е професор по ударни инструменти в катедра „Поп и джаз” на Националната музикална академия в София.

Антони Дончев - пианист, композитор, автор и на театрална и филмова музика, който съчетава новите тенденции в европейския джаз и стандартния джазов репертоар.

ALL STAR BIG BAND

Димитър Льолев – алт саксофон
Денис Попстоев – алт саксофон
Арнау Фаррас – тенор саксофон
Владимир Кърпаров – тенор саксофон
Венелин Георгиев – баритон саксофон
Михаил Йосифов - тромпет
Мартин Ташев - тромпет
Тодор Бакърджиев - тромпет
Георги Стойков - тромпет
Велислав Стоянов - тромбон
Божидар Василев - тромбон
Иван Мелин - тромбон
Димитър Стоев - тромбон
Борис Таслев - контрабас
Шибил Бенев - китара
Цоньо Цветков - конги
Христо Христов - корна
Антон Апостолов – корна

 

 

Design by Marka Collectivе