Джазът среща класиката и тангото
   
 


На границата с класиката
05 септември, 19:00
Фестивален и конгресен център - зала 1

Джазът среща класиката и тангото

Теодосий Спасов - кавал
Марио Хосен – цигулка
Клаудиуш Баран – бандонеон
Галин Ганчев - пиано
Мирослав Турийски – пиано, клавишни
Александър Леков – контрабас
Начо Господинов – ударни
Чавдар Гочев – китара

Астор Пиацола, Й.С.Бах, Джанго Райнхард, Теодосий Спасов

Със съдействието на Полския институт в България

 

На 5 септември джазът ще търси пресечни точки с класиката и тангото в модула „На границата с класиката” на ММФ „Варненско лято”. Мястото на тази специална среща е Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна, началото е в 19:00 ч.

Легендата Теодосий Спасов, виртуозният маестро на цигулката проф. Марио Хосен 🎻, най-популярният европейски бандеонист Клаудиуш Баран и младият пианист Галин Ганчев 🎹 ще излязат на сцената в тази изключителна вечер, за да ни убедят заедно, че музиката не познава стилистични граници. В търсене на общия знаменател на различните жанрове и стилове с тях ще бъдат Мирослав Турийски – пиано, клавишни, Александър Леков – контрабас, Начо Господинов – ударни и Чавдар Гочев – китара. Всички тези прекрасни музиканти ще ни срещнат с вечни творби, като обединят своя талант, енергия и визия за съвременното интерпретиране на музиката в една неповторима вечер в духа на импровизацията.

Автентични, но и новаторски, вярни на оригинала, но и свободни, изпълненията ще ни накарат да погледнем по нов начин на любовта си към музиката на Пиацола, Й. С. Бах, Джанго Райнхард и на самия Теодосий Спасов.


 

Design by Marka Collectivе